Ние - реприза

Ве известуваме дека Отворената Сцена Театар „Чекори“ – Скопје, на 20 - ти Септември (четврток) од 20:00 часот, во домот за култура „Димитар Влахов“ – Автокоманда, репризно ќе ја изведе претставата „Ние“, по текст на Виктор Жану.

Во пиесата учествуваат
Дарко Набаков и Мирослав Блажески...
режија Петко Костовски...
Сценографија: Жаклина Ангелеска Костадиновски...
Светло мајстор: Илија Јовановски...
Тон мајстор: Дамјан Костовски...
Суфлер-инспициент: Мирјана Трпковска.
почеток: 20 часот, Дом на култура „Димитар Влахов“ - Автокоманда

НЕКА ТАЛИЈА И МЕЛПОМЕНА НИ БИДАТ ВЕЧНО НАКЛОНЕТИ!!!
Со почит
О.С. Театар „Чекори“ – Скопје

 

Лизелота и месец мај - реприза

..љубовта е најпрекрасното откритие на човештвото...
...среќата зависи од нас,од нерасипани луѓе...
...и не смее да се изгуби магијата,онааа магија која ѕвони на врата и носи цвеќе во рацете...
...сите го правиме тоа,живееме за некого,а кога тој ќе си замине,почнуваме се од почеток...

-----------------------------------------------------------

Ве известуваме дека Отворената Сцена Театар „Чекори“ – Скопје, на 3-ти Јули (Вторник) од 20:00 часот, во домот за култура „Димитар Влахов“ – Автокоманда, репризно ќе ја изведе претставата „Лизелота и месец мај“, по текст на современиот унгарски автор Жолт Пожгаи.

Во пиесата учествуваат 
Петко Костовски и Жаклина Ангелеска-Костадиновски. 

НЕКА ТАЛИЈА И МЕЛПОМЕНА НИ БИДАТ ВЕЧНО НАКЛОНЕТИ!!!
Со почит
О.С. Театар „Чекори“ – Скопје

 

„Нова сезона“ - реприза

Ве известуваме дека Отворената Сцена Театар „Чекори“ – Скопје, на 27-ми јуни(Среда) од 20:00 часот, во домот за култура „Димитар Влахов“ – Автокоманда, ќе изведе реприза на претставата „Нова сезона“, по текст на Вељко Радовиќ.

Во пиесата учествуваат 
Дарко Набаков, Мирјана Трпковска, Емилија Славковска, Мирослав Блажески, Тамара Рогозинова, Зорица Стоименовска, Петко Костовски, Драган Тодоровски, Илија Јовановски и Жаклина Ангелеска-Костадиновски.

НЕКА ТАЛИЈА И МЕЛПОМЕНА НИ БИДАТ ВЕЧНО НАКЛОНЕТИ!!!
Со почит
О.С. Театар „Чекори“ – Скопје

 

 

 

П Р Е М И Е Р А

21.06.2012 (четврток) Драма за Мирјана и тие околу неа, по текст на Ивор Мартиниќ

...Главниот лик, Мирјана, живее во свој свет и свое време, меѓу минатото и иднината.
А тие околу неа... И тие живеат, во свој свет и свое време.
Иреалноста се меша со реалноста... Сонот со јавето...
Како и во животот...

Играат: Жаклина Ангелеска-Костадиновски, Та мара Рогозинова, Емилија Славковска, Виктор Петрески, Петко Костовски, Зорица Стоименовска, Дамјан Костовски, Мирјана Трпковска, Мирослав Блажески и Дарко Набаков

Светло- мајстор: Илија Јовановски
Тон-мајстор: Дарко Набаков
почеток 20 часот

НЕКА ТАЛИЈА И МЕЛПОМЕНА НИ БИДАТ ВЕЧНО НАКЛОНЕТИ!!!
Со почит
О.С. Театар „Чекори“ – Скопје

 

 
Повеќе Теми...
Symbol