„Лизелота и месец мај“ по повод Светскиот ден на театарот

"...љубовта е најпрекрасното откритие на човештвото... среќата зависи од нас,од нерасипани луѓе..."
" и не смее да се изгуби магијата,онаа магија која ѕвони на врата и носи цвеќе во рацете... "
"сите го правиме тоа,живееме за некого,а кога тој ќе си замине,почнуваме се од почеток..."

Центарот на дејствието го гледаме во ликот на Лизелота, трисет и пет годишна жена, која во време на калигулење на егзистенцијата е во потрага по основната движечка сила на универзумот-љубовта. Таа е затворена во својот дом-зандана, грижејќи се за својот пациент-собитник-товар, каде водена од еден од најкобните човекови инстинкти-недовербата, ја покажува својата мултиполарност, и во континуитет се игра себе си,а со тоа и таложи неизбришливи слоеви на туѓост кои неминовно водат до губење на сигурното тло наречено-јас.

 

„Лизелота и месец мај“ недела , 27.3. 2011г. во 20 часот
во Театар Чекори...
по повод светскиот ден на театарот...

Повелете!!!

Лизелота и Месец мај

 

У П И С

Отворената Сцена Театар „Чекори“ - Скопје врши редовен упис на нови членови: драмски актери-аматери и соработници /сценографи, костимографи, кореографи, композитори, режисери, драматурзи, преведувачи, тон-мајстори, светло-мајстори, сценска техника.../, од сите возрасти и занимања.

Сите заинтересирани и оние чија желба е да се едуцираат и исцело да се посветат на актерството и театарската уметност, нека повелат секој работен ден од 17 часот (лично, писмено или на телефон)

Уписот е бесплатен!

Оние кои што сакаат во иднина професионално да се определат за актери, Театарот „Чекори“ ќе ги едуцира и ќе ги подготви да продолжат на академиите за драмска уметност. Повелете да се дружиме работејќи и да работиме дружејќи се!

НЕКА ТАЛИЈА И МЕЛПОМЕНА НИ БИДАТ ВЕЧНО НАКЛОНЕТИ!!!

Отворена Сцена Театар „Чекори“

ул: Лазар Поптрајков 24

1000 Скопје

070-429-581

071-723-631

Оваа e-mail адреса е заштитена од сапмери, активирајте JavaScript за да ја прегледате.

 

П Р Е М И Е Р А

...љубовта е најпрекрасното откритие на човештвото...
...среќата зависи од нас,од нерасипани луѓе...
...и не смее да се изгуби магијата,онааа магија која ѕвони на врата и носи цвеќе во рацете...
...сите го правиме тоа,живееме за некого,а кога тој ќе си замине,почнуваме се од почеток...

-----------------------------------------------------------

Ве известуваме дека Отворената Сцена Театар „Чекори“ – Скопје, на 17-ти декември (Петок) од 20:00 часот, во домот за култура „Димитар Влахов“ – Автокоманда, премиерно ќе ја изведе претставата „Лизелота и месец мај“, по текст на современиот унгарски автор Жолт Пожгаи.

Во пиесата учествуваат 
Петко Костовски и Жаклина Ангелеска-Костадиновски. 

НЕКА ТАЛИЈА И МЕЛПОМЕНА НИ БИДАТ ВЕЧНО НАКЛОНЕТИ!!!
Со почит
О.С. Театар „Чекори“ – Скопје

Лизелота и месец мај

 

Комеморација

Ве известуваме дека на 14.06.2010, понеделник со почеток во 20:00 часот Отворената Сцена Театар „Чекори“ - Скопје, ќе одржи комеморативна средба во чест на маестро Боре Ангеловски.

IN MEMORIAM

Боре Ангеловски
25.02.1944 - 14.06.2009

 
Повеќе Теми...
Symbol